Fotoclub De Beeldjagers
Kom gerust een keer bij ons kijken op een woensdag rond 20.00 uur!

Agenda 2023

Clubavonden starten om 20.15 uur en duren tot circa 22.30 uur. Op de avonden waarop we foto's bespreken deze graag voor 20.00 uur aanleveren. Afwijkende tijden worden in het programma vermeld.

PROGRAMMA 2023

April 2023
woensdag 5 april - Workshop over High key fotografie. Lekker praktisch aan de slag met elkaar.
woensdag 12 april - Bespreken foto's thema zonsondergang. Iedereen levert twee foto's in die we gaan bespreken.
woensdag 19 april - We hebben dit jaar mooie workshops gehad. Op deze avond laten we elkaar zien wat we er in de praktijk daarna ermee gedaan hebben. 

woensdag 26 april - We bespreken de definitief, in passepartout, ingeleverde foto van het thema 'zonsondergang' 

Maart 2023

woensdag 22 maart - Theorie-avond over Macrofotografie door Jetske en Maarten. Op deze avond krijgen we de ins en outs van de macrofotografie te horen

woensdag 29 maart - Resultaten bespreken van de workshops. We hebben vele mooie workshops gehad afgelopen jaar. Op deze avond kan een ieder laten zien wat ze hebben opgestoken vanuit de workshops in de dagelijkse praktijk.

Archief:

Maart 2023
woensdag 1 maart
- Bespreken van de afgedrukte foto's in passe partout  van het thema: afval en Milieu. Nadat iedereen op 8 februari twee foto's digitaal had ingeleverd, zijn deze foto's samen besproken. Iedereen heeft de tips meegenomen en gekeken of ze hun foto willen verbeteren n.a.v. de feedback. Nu bespreken we de definitieve keuze van de afgedrukte gekozen foto.

woensdag 8 maart - Deze avond kijken we met elkaar naar de verschillende camera's en naar de cameratechniek. Dus: camera en handleiding mee en samen op ontdekkingstocht naar wat er allemaal mogelijk is met je camera. Dit alles zodat je je camera weer wat beter leert kennen.

woensdag 15 maart - Resultaat van een nader te bepalen voorwerp. Alle leden hebben een klein houten poppetje gekregen. Nu is de opdracht om twee foto's te maken met het poppetje in beeld. Eén foto daarvan is met het poppetje zoals aan is gegeven en met de andere foto mag je helemaal losgaan met beschilderen, houtbewerken en/of digitaal bewerken e.d. 

Februari 2023

woensdag 1 februari -
Bekijken en bespreken van de bewerkte foto. Elk lid heeft een foto gekregen van Marian. Deze foto wordt naar eigen inzicht bewerkt en op deze avond getoond. Wil je de foto's bekijken, kijk dan op de pagina: Thema fotobewerking!

woensdag 8 februari - Bespreken foto's thema afval / milieu. Iedereen levert twee foto's in die we gaan bespreken.

woensdag 15 februari - Presentaties sloop Bensdorp (Gerda) en Circus (Hans)

woensdag 22 februari - Portretfotografie: theorie en workshop


Januari 2023

woensdag 11 januari -
Presentatie Derek met tips en tricks over natuurfotografie

woensdag 18 januari
- Externe spreker Hung Huan. De Vietnamese bootvluchteling en fotograaf Hung Hoang heeft op heel bijzondere manier de oer-Hollandse Eempolder op foto’s weten vast te leggen. Door gebruik te maken van de speciale lichtval tijdens het zogenaamde 'blauwe uur' en 'gouden uur', vóór zonsopkomst, krijgen zijn foto's een speciaal effect, vertelt hij in Vroege Vogels. Ruim honderd van de meer dan 10.000 foto's die hij de afgelopen twaalf jaar heeft gemaakt, zijn nu verschenen in het fotoboek De Eempolder door de ogen van Hung Hoang.

woensdag 25 januari - Presentatie excursie Laren. Daarnaast toont ieder 1 o f 2 winterfoto’s.

20 januari t/m 17 maart - Tentoonstelling van onze fotoclub in het Naarderheem
In het revalidatie- en Zorgcentrum Naarderheem (Amersfoortsestraatweg 1, 1411 HB Naarden) hangen in de gang genaamd "Rozenlaan" met de "open" wachtkamer ongeveer 30 prachtige foto's van leden van onze club. U kunt hier gewoon binnenwandelen om de foto's te bekijken. Na het bekijken kunt u iets eten of drinken in het restaurant. Kortom een leuke activiteit voor een koude winterdag. Veel kijkplezier